Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ερώτηση 8

8.  Έχουν υπάρξει καταγγελίες, μαρτυρίες και επεισόδια σοβαρής βιομηχανικής ρύπανσης στην θαλάσσια περιοχή της Αυλίδας. Προτίθεστε να προβείτε σε έρευνες για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του βυθού, ώστε να εντοπιστεί η προέλευση της ρύπανσης και να ελεγχθούν οι ρυπαντές; από τους Ενεργούς πολίτες Αυλίδας



1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

Με  πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ η ολόπλευρη στήριξη των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και η επίθεση κατά των εργαζομένων και του περιβάλλοντος είναι ενιαία. Από την μέχρι τώρα γνώση της κατάστασης της περιοχής γνωρίζουμε ότι η θαλάσσια περιοχή της Αυλίδας είναι επιβαρυμένη και η ρύπανση είναι χρόνια. Στον ένα η τον άλλο βαθμό γνωρίζουμε την υπόθεση και τις μονάδες που χρόνια χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, ακόμα και όταν συνδέονται με χημικά προιόντα,  ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες που ενέχουν κινδύνους μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.       
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με την ευθύνη που θα της δώσει ο λαός της περιοχής στην Περιφέρεια Στερεάς και στους δήμους της περιοχής θα δουλέψει σχεδιασμένα και αυστηρά, θα μελετήσει καλά την κατάσταση και  θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, αξιοποιώντας τη δράση του λαικού παράγοντα.


Απάντηση του Κώστα Χαϊνά, υποψήφιου περιφερειάρχη με τους Ενεργούς πολίτες Στερεάς

Η περιοχή είναι γνωστό ότι έχει σημαντικά ρυπαντικά φορτία από αρκετούς ρυπαντές της περιοχής οι οποίοι λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Το πρόβλημα συνδέεται με την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας και αδειοδότησης τους. Άρα για να συνεχίσουν να λειτουργούν θα πρέπει να εφαρμόσουν την νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους με βάση τους οποίους λειτουργού. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου